Meny
Du är här: Vi vet ett ställe...
Tipsa en v�n

Plastic change - för en miljö fritt från plastföroreningar

Plastförorening är ett stigande problem då plast som används hamnar i naturen. Det vill organisationen Plastic change sätta i fokus och skapa uppmärksamhet kring.

Plastic change är en internationell organisation baserad i Danmark som sprider information och lösningar som ska sätta fokuset på den förorening som plasten skapas i havet och miljön.

Organisationens tanke är, att "människor har rätt till en miljö utan plastföroreningar", så att de efter oss fortfarande kan fånga seafood utan plastinnehåll i haven och kunna njuta av en ren natur.

Expedition och utställning

Just nu är Plastic change på expedition i Stilla havet, för att dokumentera omfånget av problemet med plasten i havet. På expeditionen har de bl a träffat på den nordiska plastsoporna och med sina egna ögon sett hur plastet påverkar oss alla.

Hemma i Sverige kan Stilla Havet dock kännas väldigt långt borta. Istället kan du besöka utställningen ”Ett hav av plast” på den Blå Planet. Utställningen som är skapad i samarbete med Plastic Change pågår fram till den 29e januari.

Vi stödjer Plastic changes expedition så att vi kan fortsätta fånga den fisk vi önskar i en hållbar miljö.

Följ Plastic change på deras hemsida her.Foto överst: Lisbeth Engbo
 

 

Fisk är sunt

Fisk är bra för kroppen och hälsan

- Läs om det här

MSC

 

Den blå MSC finns på fisk- och skaldjursprodukter, men vad betyder det egentligen?

 

Se vad MSC står för…