Meny
Du är här: Vi vet ett ställe...
Tipsa en v�n

Årets Stora Fiskpris tilldelades matbutik i Uppsala

Den 30:e maj lanserades den första upplagan av White Guide Green, där årets mest hållbara matbutiker i Sverige korades som vinnare. Hos oss på Royal Greenland var detta något speciellt, då vi är samarbetspartner med White Guide Green och därför hade den äran att presentera Årets Stora Fiskpris.

På Grand Hotel i Stockholm var onsdagen den 30:e maj en stor dag. Sandra Mastio och Sébastiaen Boudet var konferencier och stod redo att leda White Guide Green prisutdelning till årets mest hållbara matbutiker i Sverige. Syftet med White Guide Green är att öka hållbarhetsarbetet i svenska butiker, och totalt 10 priser delades ut i olika kategorier.

De nominerade var i förväg utvalda utifrån 350 testade matbutiker runt om i landet. De bedömdes utifrån en rad kriterier som White Guide Green och Världsnaturfonden WWF tillsammans har tagit fram. Kriterierna innefattade allt från hur butikerna arbetar med sitt utbud, utbildningen av personalen, matsvinn och avfall till energiförbrukning och hållbarhetskommunikation ut mot kunderna.

Royal Greenland delar ut Årets Stora Fiskpris 2018

För prisutdelningen i Stockholm hade vi på Royal Greenland det stora nöjet att få överlämna priset till vinnaren av Årets Stora Fiskpris. De nominerade i kategorin var Hemköp Nacka Forum i Nacka, ICA Malmborg Erikslust i Malmö och ICA Supermarket Torgkassen i Uppsala.

Vinnaren blev ICA Supermarket Torgkassen i Uppsala med motiveringen : ” Djup kunskap om ”gröna” fiskar och skaldjur.”

På Royal Greenland är vi stolta över at