Meny
Tipsa en v�n

Trålfiske inom skär 

Trålfiske är idag en av de mest utbredda fångstmetoderna och våra populära Disko Bay räkor fångas med små fiskebåtar nära den grönländska kusten.

Trålfiske kan användas till att fånga många olika sorter av fisk och skaldjur. I kustnära farvatten i Grönlands, används fångstmetoden mest till att fånga räkor. En trål består av ett stort kägleformat nät, som hålls öppet av två stora plattor av metall som kallas tråldörrar. Trålen dras därefter genom vattnet, precis över botten, av ett eller två fiskefartyg.

Minimering av bifångst

Det finns olika typer av trål, som är anpassade till att fånga specifika fiskarter. Trålaren kan utrustas med olika redskap, som gör att man inte får fisk i nätet, när man söker efter räkor. Royal Greenlands egna räktrålare på Grönland och i Kanada är utrustade med bifångst-separatorer, så att bifångsten minimeras. När man trålar efter fisk, kan redskapen i kombination med anpassningen av maskstorleken i nätet, dessutom säkerställa att fisken är över minimistorleken. 

Räkor från Diskobukten – färska från den iskalla Nord

Våra räkor från Diskobukten fiskas kustnära med trål av fiskebåtar. De små fiskefartygen fiskar relativt nära kusten – men fortfarande på djupt vatten. När trålen har dragits genom vattnet halas den in och räkorna läggs omedelbart på is för att bibehålla sin färskhet.

När lastutrymmet är fullt efter högst ett par dagar, levererar fartyget räkorna direkt till Royal Grönlands landningsplatser i och runt Diskobukten på Grönland.

Läs mer om våra fångstmetoder och fisket på Grönland här

Hitta ditt eget favoritrecept!

 

Prova våra läckra recept med räkor, du kommer garanterat att gilla dem.

Du finner massor av recept i vår receptbank...

Skalade räkor - lätta att tillreda

Våra grönländska styckfrysta Nordhavsräkor passar perfekt i både kalla och varma rätter. 
Läs mer om våra skalade räkor här!