Meny
Tipsa en v�n

Mikael Christensen

Möt Mikael vår danska kock, som visar sina härliga recept och hur enkelt man tillagar fisk och skaldjur i våra videor.

Mikael har utvecklat många av de recept du kan hitta här. Hans specialitet är givetvis fisk och skaldjur. Han har haft och drivit Restaurant Pakhuset och Brøndums Hotel i Skagen, ett populärt resmål även för oss i Sverige. Mikael har också haft krogar utanför norden. Mikaels kärlek till havet har resulterat i kokboken "Mikael Christensens Fiskekogebog" och han har dessutom sin egen seafoodrestaurang, Kopp & Co, i hamnen i Hals på Jylland.
 

C.V.

1993-1996    Kockelev på Hotel Stena Line i Frederikshavn
1993-1996    Fiskkock på Restaurant Pakhuset i Skagen
1996-1977    Kock på Restaurant Pakhuset i Skagen
1997-2002    Kökschef på Svinkløv Badehotel (sommar)
1997            Caribien som kok på privat lusttyacht (vinter)
1998-1999    Erwin Lauterbach Restaurant Saison Hellerup (vinter)
2000            Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg (vinter)
2001            Restaurant Light House, Fullerton Hotel ***** Singapore (vinter)
2002-2008    Domare i tävlingen om årets kock i Danmark
2002-2005    Restaurant Rosdahls i Aalborg
2005-2007    Produktchef 69o Nord på Royal Greenland
2007-2008    Executive chef Brøndums Hotel i Skagen
2009-           Ägare Restaurant Kopp & Co i Hals
  

Kokböcker

2001            "Svinkløv Badehotel - Maden og stedet" (35.000 ex)
2003            "Mikael Christensens fiskekogebog" (utnämnd till en av de bästa fiskkokböckerna). 

Fisk till middag?

 

Låt dig inspireras i ett hav av härliga recept med fisk och skaldjur!

 

Ta en titt i vår receptbank...

Fisk är sunt

Fisk är bra för kroppen och hälsan

- Läs om det här