Meny

Mikael og Robert

Tipsa en v�n

Robert Nilsson

Se våra receptfilmer - där bl.a. Robert Nilsson tillagar härliga fisk och skaldjursrätter.

Robert Nilsson är en av våra duktiga kockar, som har tagit fram en del av recepten du hittar här på vår hemsida. Robert är gastronomiskt ansvarig för anrika Grand Hotel i Lund, där han har satt sin prägel genom att servera "ärlig, härlig, rak mat utan krusiduller" med närproducerade och ekologiska råvaror. 

Genom åren har han arbetat på många namnkunniga restauranger både i Sverige och utomlands - bl.a. Sjömagasinet i Göteborg, Operakällaren i Stockholm, Fiskaregatan i Lund och Copenhague i Paris. Han drev i många år, tillsammans med sin bror Rikard Nilsson, Kattegatt Gastronomi & Logi Torekov, som bl.a. rankades till en av Sveriges topp 5 restauranger. Robert har bl.a. fått utmärkelsen Årets Kock och Nordisk mästare samt varit gästkock vid hovets statsbesök. 
 

C.V.

2009-            Gastronomisk ansvarig, Hotel Grand i Lund
2006-2009     Customhouse i Köpenhamn
1996-2005     Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov
1996             Grand Hotel Mölle, Head chef
1992-1995     Freelance Food consulting
1991             Restaurant Copenhague Paris, Chef de partie, *guide Michelin
1989-1990     Restaurant Fiskaregatan Lund, Sous chef
1988             Restaurant Operakällaren Stockholm, Chef de partie
1987-1988     Military service at HMS Carlskrona, Commanders private chef
1986-1987     Restaurant Operakällaren Stockholm, Chef de partie
1986             Sjömagasinet Göteborg
1984-1986     Restaurangskolan 

Awards & Events

1998             Årets kock
2000             Nordisk mästare i matlagning
2000, 2004    Silvermedalj i Mat-OS i Erfhurt 
2001             Nobelmiddagen (samt 1988, 1998, 2000)
2003             Skånska Gastronomiska akademiens diplom 
2003             Gyllene Gaffeln 

 

Fisk är sunt

Fisk är bra för kroppen och hälsan

- Läs om det här