You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor med jordärtskockssallad och spenat

Disko Bay Räkor med jordärtskockssallad och spenat

  • Räkor
  • Förrätt
  • Höst
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Nyttiga sallader
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Tvätta och skrubba jordärtskockorna noga. Baka 6 jordärtskockor på lite salt i ugnen tills de är helt mjuka – c:a 45 min. Fräs dem sedan i olja tills de är spröda. Skär dem i halvor.

Skär 4 jordärtskockor i tunna skivor, eventuellt med en mandolin. Gör en marinad av olivolja, citronsaft och hackade pistagenötter. Marinera jordärtskocksskivorna i dressingen.

Lägg räkorna på de ljumma jordärtskockorna med jordärtskocksskivorna, spenatblad och finhackad gräslök.

Nästa recept: Fylld rödspätta med räkor och broccoli, serveras med kryddig gnocchi
...