Meny
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta http://royalgreenland.dk/Files/Billeder/rgdk/recipes/hellefiskeloin_roedbede.jpg
<p>Tv&auml;tta och sk&ouml;lj r&ouml;dbetorna noga och l&auml;gg dem i en ugnsfast form med olivolja, balsamvin&auml;ger, citronskal, timjan, hela vitl&ouml;ksklyftor och r&ouml;dl&ouml;ksklyfftor samt salt och peppar. <br /> <br /> Tillaga allt i ugnen i 180&deg;C i ca 35 minuter tills r&ouml;dbetorna &auml;r mjuka.&nbsp;L&auml;gg fisken i en f&ouml;rv&auml;rmd, smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar och t&auml;ck &ouml;ver med ugnsfolie. Tillaga fisken i ca 15-20 minuter i 125&deg;C. <br /> <br /> R&ouml;r ut ricottan med lite salt och peppar. Bred ut ricotta i botten av tallrikarna, l&auml;gg ugnsbakad fisk, r&ouml;dbetor och r&ouml;dl&ouml;k p&aring; ricottaosten. <br /> <br /> H&auml;ll lite av saften fr&aring;n betorna runt fisken och garnera med nyplockad dill.<br /> &nbsp;</p>
<xsl:value-of select="loop[@name='CustomFields']/item/recipeCookingTime" disable-output-escaping="yes"/> Ingredienser - till 4 personer
Barnvänlig: Ja
Tillagningstid:

35 min.

Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta

Tvätta och skölj rödbetorna noga och lägg dem i en ugnsfast form med olivolja, balsamvinäger, citronskal, timjan, hela vitlöksklyftor och rödlöksklyfftor samt salt och peppar.

Tillaga allt i ugnen i 180°C i ca 35 minuter tills rödbetorna är mjuka. Lägg fisken i en förvärmd, smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar och täck över med ugnsfolie. Tillaga fisken i ca 15-20 minuter i 125°C.

Rör ut ricottan med lite salt och peppar. Bred ut ricotta i botten av tallrikarna, lägg ugnsbakad fisk, rödbetor och rödlök på ricottaosten.

Häll lite av saften från betorna runt fisken och garnera med nyplockad dill.
 

Ingår i kategorierna: Hälleflundra, Vardagsfisk, Barnvänligt, Huvudrätt,
PROD375

Liten grönländsk hälleflundra

Det fina vita köttet och den milda smaken präglas av det iskalla arktiska havet som den lever i.
- Läs mer om denna delikata fisk som grönlänningarna älskar...

Hälleflundran är extra hälsosam!

 

Hälleflundran hör till de feta fiskarterna och den har ett högt innehåll av både Omega-3
och D-vitamin.

- Läs mer om fisk och hälsa...

Vår grönländska hälleflundra fångas på ett traditionellt och skonsamt sätt - Så här går det till...