Meny
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta http://royalgreenland.dk/Files/Billeder/rgdk/recipes/hellefiskeloin_roedbede.jpg
<p>Tv&auml;tta och sk&ouml;lj r&ouml;dbetorna noga och l&auml;gg dem i en ugnsfast form med olivolja, balsamvin&auml;ger, citronskal, timjan, hela vitl&ouml;ksklyftor och r&ouml;dl&ouml;ksklyfftor samt salt och peppar. <br /> <br /> Tillaga allt i ugnen i 180&deg;C i ca 35 minuter tills r&ouml;dbetorna &auml;r mjuka.&nbsp;L&auml;gg fisken i en f&ouml;rv&auml;rmd, smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar och t&auml;ck &ouml;ver med ugnsfolie. Tillaga fisken i ca 15-20 minuter i 125&deg;C. <br /> <br /> R&ouml;r ut ricottan med lite salt och peppar. Bred ut ricotta i botten av tallrikarna, l&auml;gg ugnsbakad fisk, r&ouml;dbetor och r&ouml;dl&ouml;k p&aring; ricottaosten. <br /> <br /> H&auml;ll lite av saften fr&aring;n betorna runt fisken och garnera med nyplockad dill.<br /> &nbsp;</p>
<xsl:value-of select="loop[@name='CustomFields']/item/recipeCookingTime" disable-output-escaping="yes"/> Ingredienser - til 4 personer
Børnevenlig: Ja
Tilberedningstid:

35 min.

Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta

Tvätta och skölj rödbetorna noga och lägg dem i en ugnsfast form med olivolja, balsamvinäger, citronskal, timjan, hela vitlöksklyftor och rödlöksklyfftor samt salt och peppar.

Tillaga allt i ugnen i 180°C i ca 35 minuter tills rödbetorna är mjuka. Lägg fisken i en förvärmd, smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar och täck över med ugnsfolie. Tillaga fisken i ca 15-20 minuter i 125°C.

Rör ut ricottan med lite salt och peppar. Bred ut ricotta i botten av tallrikarna, lägg ugnsbakad fisk, rödbetor och rödlök på ricottaosten.

Häll lite av saften från betorna runt fisken och garnera med nyplockad dill.
 

PROD375

Liten grönländsk hälleflundra

Det fina vita köttet och den milda smaken präglas av det iskalla arktiska havet som den lever i.
- Läs mer om denna delikata fisk som grönlänningarna älskar...

Hälleflundran är extra hälsosam!

 

Hälleflundran hör till de feta fiskarterna och den har ett högt innehåll av både Omega-3
och D-vitamin.

- Läs mer om fisk och hälsa...

Vår grönländska hälleflundra fångas på ett traditionellt och skonsamt sätt - Så här går det till...