Meny
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta
Ingredienser - till 4 personer
Barnvänlig: Ja
Tillagningstid:

35 min.

Hälleflundra med rödbetor, balsamvinäger och ricotta

Tvätta och skölj rödbetorna noga och lägg dem i en ugnsfast form med olivolja, balsamvinäger, citronskal, timjan, hela vitlöksklyftor och rödlöksklyfftor samt salt och peppar.

Tillaga allt i ugnen i 180°C i ca 35 minuter tills rödbetorna är mjuka. Lägg fisken i en förvärmd, smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar och täck över med ugnsfolie. Tillaga fisken i ca 15-20 minuter i 125°C.

Rör ut ricottan med lite salt och peppar. Bred ut ricotta i botten av tallrikarna, lägg ugnsbakad fisk, rödbetor och rödlök på ricottaosten.

Häll lite av saften från betorna runt fisken och garnera med nyplockad dill.
 

Ingår i kategorierna: Hälleflundra, Vardagsfisk, Barnvänligt, Huvudrätt,
PROD375

Liten grönländsk hälleflundra

Det fina vita köttet och den milda smaken präglas av det iskalla arktiska havet som den lever i.
- Läs mer om denna delikata fisk som grönlänningarna älskar...

Hälleflundran är extra hälsosam!

 

Hälleflundran hör till de feta fiskarterna och den har ett högt innehåll av både Omega-3
och D-vitamin.

- Läs mer om fisk och hälsa...

Vår grönländska hälleflundra fångas på ett traditionellt och skonsamt sätt - Så här går det till...