You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rödspättafilé med varm linssallad

Rödspättafilé med varm linssallad

  • Huvudrätt
  • Filé
  • Rödspätta
  • Huvudrätt
  • Rödspätta
  • Fisk i ugn
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Blötlägg och koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär det rökta sidfläsket i tärningar, knaperstek och låt rinna av.

Skär squash och paprika i små tärningar och stek i olja med linser, oliver, kapris och pressad vitlök 4-5 min. Tillsätt kaprislag, honung, buljong och hackad persilja till. Låt det sjuda i 5-10 min. Tillsätt det knaperstekta stekfläsket före serveringen och smaka av med salt och peppar. 

Ångkoka rödspättafiléerna under lock i ugnen på låg värme i 10-12 min.

Serveras direkt, gärna med potatismos som smaksatts med chili och vitlök.

Nästa recept: Torskryggfilé på grillad sparris och vetekornssallad
...