Meny
Tipsa en v�n

Lax

Laxen är en av vår mest populära matfiskar. Den är nyttig och har ett högt innehåll av omega-3 fettsyror. 

Laxen är en mångsidig fisksort og kan tillagas på mange sätt - rökt, stekt, marinerad, gravad, kokt, bakad, grillad och rå i sushi.

Lax är nyttigt

Lax har et högt innehåll av omega 3 som t.ex. har en god påverkan att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och på hjärnans utveckling. Den innehåller D-vitamin som är viktigt för att kunna ta upp kalcium i kroppen.

Laxen odlas

Laxen kommer från laxodlingar i Norge. Laxen föds upp i stora kar inomhus. När laxen har vuxit sig större flyttas den ut i stora burar i vikar och fjordar. När laxen är tillräckligt stor håvas den upp och körs till en produktionsanläggning där den görs vid och packas. Det finns även vildlax som fångas i den nordöstliga delen av Stilla Havet.

Recept med lax

  

Slutar det oftast med att du steker eller grillar laxbiffar eller lagar laxfiléer i ugnen? Lax kan serveras på många fler och spännande sätt, och det behöver inte vara svårt i en hektisk vardag! 

Cannelloni med rökt lax är en enkel laxrätt som smakar fantastiskt. Servera det som en god förrätt så får du garanterat glada gäster!

Vill du servera grillad lax men har inget recept? Prova gärna vårt recept med potatissallad. Och vill du hellre ugnslaga laxen, är vårt recept på lax i ugn med kryddig sås en hit! Rätterna är enkla och snabba att göra, och kan även serveras när du har matgäster.

Vill du prova ett nytt och annorlunda recept med lax som smakar gott, kan vi rekommendera rökt laxtartar med avokadokräm.

 

Du hittar många fler recept i vår stora receptdatabas!