Meny
Tipsa en v�n

Lax

Laxen är en av vår mest populära matfiskar. Den är nyttig och har ett högt innehåll av omega-3 fettsyror. 

Laxen är en mångsidig fisksort og kan tillagas på mange sätt - rökt, stekt, marinerad, gravad, kokt, bakad, grillad och rå i sushi.

Lax är nyttigt

Lax har et högt innehåll av omega 3 som t.ex. har en god påverkan att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och på hjärnans utveckling. Den innehåller D-vitamin som är viktigt för att kunna ta upp kalcium i kroppen.

Laxen odlas

Laxen kommer från laxodlingar i Norge. Laxen föds upp i stora kar inomhus. När laxen har vuxit sig större flyttas den ut i stora burar i vikar och fjordar. När laxen är tillräckligt stor håvas den upp och körs till en produktionsanläggning där den görs vid och packas. Det finns även vildlax som fångas i den nordöstliga delen av Stilla Havet.