Meny
Tipsa en v�n

Liten grönländsk hälleflundra

En äkta grönländsk delikatess från västra Grönländ.

Liten grönländsk hälleflundra (Reinhardtius hippoglossoides) är en plattfisk med vitt och smakfullt kött. För grönlänningarna är hälleflundran en delikatess, som har avnjutits i århundranden. Det fina köttet äts såväl rå som tillagad och till och med fryst eller torkad som en snack.

Den grönländska hälleflundran är av hög kvalitet och den tillhör en av de feta fiskarterna. Det betyder också att den innehåller en stor mängd av hälsosam omega-3 fettsyra och D-vitamin.

Hälleflundra med gott samvete 

Vår liten grönländsk hälleflundra är MSC-certifierad och fångas utomskärs i västra Grönland på öppet hav med stora trålare. Efter fångst fryses hälleflundran och transporteras till en av Royal Greenlands fabriker längs kusten, där den filéas och förpackas.

MSC-certifiering är ett sätt att avspegla hållbarhet, men hos Royal Greenland gör vi mycket mer för att värna om miljön. Ett exempel är att vi ständigt arbetar med att ta tillvara så mycket som möjligt av de produkter vi fångar. Till exempel använder vi i genomsnitt 90 % av den lilla grönländska hälleflundran. Mycket av den kan nämligen ätas så att bara skinn och ben kastas.

Recept med liten hälleflundra

Söker du inspiration till hur du kan servera hälleflundra? Liten grönländsk hälleflundra kan serveras rökt, ångkokt, ugnsbakad, grillad och marinerad. Få inspiration till recept med hälleflundra i vår receptdatabas.
 

 

Varför är fet fisk nyttigt?

 

- Läs mer om omega-3 och dess nyttiga egenskaper...

Vår grönländska hälleflundra fångas på ett traditionellt och skonsamt sätt - Så här går det till...