Meny
Tipsa en v�n

Kallrökt liten grönländsk hälleflundra

En delikatess från ishavet, rökt till perfektion med djup
och mjuk röksmak.

Royal Greenlands kallrökta hälleflundra kommer från skonsamt långrevfiske utanför grönlands västkust. Här fångas den av individuella fiskare, som fiskar från små fiskebåtar - från jollar på sommaren och från hundsläden och genom hål i den tjocka isen på vintern. Fiskebåtarna levererar dagligen sina fångster direkt till Royal Greenlands fabriker, som ligger längs med kusten.

Vi har många års erfarenhet av rökning av fisk. Liten grönländsk hälleflundra passar särskilt bra till detta, p.g.a. dess fettrika kött och fina vita färg. För att säkra en fin och fast konsistens, saltas och torkas fisken långsamt innan den röks över bokflis. Därefter skivas hela fisken i fina, hela och tunna skivor.

Den rökta lilla grönländska hälleflundran är ett spännande alternativ till den rökta laxen. Du finner inspiration till rätter i vår receptbank.
Royal Greenlands rökta hälleflundra ligger i en praktisk förpackning, som gör det lätt att skilja skivorna åt.
 

Få inspiration till rätter med hälleflundra

Du kan gärna ersätta den rökta laxen med rökt hälleflundra, och servera i kalla rätter, förrätter eller varma huvudrätter.

Prova vårt goda recept på rökt hälleflundra med mango, som är inspirerat av det asiatiska köket och lämpar sig riktigt bra som en enkel och god förrätt.

Får du gäster rekommenderar vi vårt recept på rökt liten grönländsk hälleflundra med ärtsoppa och rostade svartrötter som är en dekorativ och mycket god rätt.

Om du behöver mer inspiration till gäster kan du gärna prova rökt hälleflundra med broccolisallad och rostade pistagekärnor – en klassiker med en twist.

Du hittar många fler recept i vår stora receptdatabas.

 

Läckra recept med delikat och nyttig fisk


Prova våra recept med liten grönländsk hälleflundra.


Här får du receptinspiration...

Hälleflundran är extra hälsosam!

 

Hälleflundran hör till de feta fiskarterna och den har ett högt innehåll av både Omega-3 och D-vitamin.

 

Läs mer om fisk och hälsa