Meny
Tipsa en v�n

Davis Strait Räkor med skal

Noga utvalda grönländska räkor med skal från Davis sund

De stora och noga utvalda räkorna med skal är fiskade i det djupa och isfyllda havet i Davis sund utanför Grönlands västkust. Här gömmer sig mycket smakrika och röda räkor. Direkt efter fångst kokas räkorna i havsvatten och handpackas direkt i kartong på båten så att räkans naturliga fräschör och kvalitet bevaras.

Räkorna kännetecknas av ett krispigt skal med fin röd färg, skal som efterlämnar vackra markeringar på de skalade räkorna samt att de snygga, långa känselspröten finns kvar.

I det iskalla vattnet växer räkorna extremt långsamt, så smak och konsistens får god tid på sig att utvecklas. Dessa räkor har därför en behaglig, fast konsistens och en utpräglad sötma som kombinerat med en djup och läcker skaldjurssmak ger en unik smakupplevelse.

Läs mycket mer här!

Goda recept med räkor med skal från Davis sund

Räkor med skal är en välsmakande delikatess som kan användas i många olika rätter. Extra bra passar de en trevlig kväll med familjen och vännerna där alla sitter länge vid bordet och skalar sina räkor, som serveras med goda tillbehör som färskt bröd, aioli och pesto.

Här är tre förslag på servering:

 

Hitta fler recept med räkor med skal här!