Meny
Tipsa en v�n

Disko Bay Räkor 

Speciellt utvalda räkor från Diskobukten

Räkorna från Disko Bay är stora och speciellt utvalda räkor fiskade i det iskalla farvattnet i och omkring Diskobukten, som ligger vid mynningen av den av UNESCO världsarvsskyddade isfjorden vid byn Ilulissat på Grönland.

Diskobukten är hem för räkor av mycket hög kvalitet. Det kalla vattnet gör att räkorna växer extremt långsamt och därför är de vanligtvis 6-7 år gamla innan de är fullvuxna. Smak och konsistens får därför gott om tid på sig att utvecklas. Resultatet blir räkor som har en lagom konsistens, en markant söt smak kombinerat med en fräsch och läcker smak av skaldjur.

Räkorna från Disko Bay fångas av lokala fiskare som i generationer har levererat räkor av högsta kvalitet till våra landningsplatser omkring Diskobukten.

Fiskarna som fångar Räkor från Disko Bay befinner sig bara på havet några få dagar åt gången. Direkt efter fångst läggs räkorna på is så att de håller sig färska tills de landas på någon av Royal Greenlands landningsställen omkring Diskobukten. Den korta tiden från fångst till landning garanterar räkor av högsta kvalitet med en helt unik smakupplevelse.

Läs mycket mer här!

Recept med Disko Bay Räkor 

Våra stora och dekorativa räkor passar extra bra till förrätter och till högtiderna som påsk, jul eller pingst. Här kan du få inspiration till populära recept med räkor:

 

Hitta fler recept med räkor här!