Meny
Tipsa en v�n

Räkor med skal

Grönländska räkor kokas och fryses direkt efter fångst.

Våra räkor med skal fångas utanför Grönlands västkust. De stora fisketrålarna är flytande fabriker som fångar, kokar, fryser och packar räkorna direkt ombord. Det tar tre timmar att sortera, koka, packa och frysa in räkorna. Eftersom räkorna tas om hand direkt efter att de fångats bevaras den naturliga smaken och konsistensen. 

Den kalla havsmiljön gör att räkan växer till sig långsamt. Det grönländska räkfisket är väl reglerat genom kvoter och våra räktrålare är utrustade med separatorer för att minimera bifångsten enligt grönländska lagar och regler.

Storleken på räkor med skal anges i "count". Antal räkor/kg. Ju lägre "count" ju större är räkorna.

50/70 (XXL) = 50-70 räkor/kg
60/80 (XL) = 60-80 räkor/kg
70/90 (L) = 70-90 räkor/kg
90/120 (M) = 90-120 räkor/kg
 

Goda recept på räkor med skal

  

Räkor med skal är en välsmakande delikatess som kan användas i många olika rätter. Extra bra passar de en trevlig kväll med familjen och vännerna där alla sitter länge vid bordet och skalar sina räkor, som serveras med goda tillbehör som färskt bröd, aioli och pesto.

Här är tre förslag på servering: