Meny
Tipsa en v�n

Skalade räkor

Räkor från ett uthålligt fiske.

Djupt nere i det kalla Ishavet finns det fina räkor. Den s.k. nordhavsräkan (Pandalus borealis) lever större delen av sitt liv i djupt vatten och fångas på mellan 150 och 400 meter. 

Till skillnad från många andra räkarter är nordhavsräkan röd både innan och efter den kokas. På grund av sin långsamma tillväxt i det kalla havet har den en särskilt god smak. Kallvattensräkor har ett högt proteininnehåll och ett naturligt lågt innehåll av fett. 

Våra räkor är MSC certifierade. Marine Stewardship Council - är en internationell organisation, som certifierar fisk och skaldjur från hållbart fiskeri. Fisket värderas utifrån tre standarder om  fiskebeståndens tillstånd, fiskets påverkan på havsmiljön samt kontroll av fisket för att säkra att det efterlever alla lagsatta krav. Du kan vara säker på att produkter som har den blå MSC logon, är från ett hållbart och väl förvaltat fiske.

 

  

Recept med skalade räkor

  

Skalade räkor är perfekta till förrätter, men kan även användas i vardagen och till högtiderna. Här är tre enkla receptförslag med räkor:


 

Våra grönländska räkor är MSC-certifierade som hållbara!

Läs mer här…