Meny
Tipsa en v�n

Rödspättafilé

Rödspättafiléer från Nordsjön

Rödspättan är en av de mest populära fisksorterna på våra middagsbord och på restauranger. Rödspättan har fint vitt kött med en mild delikat smak. 

Den kan avnjutas som den är, till exempel kokt eller så man kan göra sin egen panering. De stora platta filéerna passar också bra att tillaga med läckra fyllningar.

Våra rödspättor fångas framför allt i Nordsjön, med snurrevad eller med sättgarn – båda är skonsamma och miljövänliga fångstmetoder.

När du köber rödspättor från Royal Greenland, kan du därför vara säker på att de inte är fångade med bottentrål, som orsakar skador på havsbotten och som idag är ett av de största hoten mot haven och fiskebestånden.
 

Fisk är sunt

Fisk är bra för kroppen och hälsan

- Läs om det här

Inspiration till kvällsmaten?

 

Varför inte prova något av våra läckra recept med rödspätta?

 

Här hittar du recepten...

Rödspättan fångas med skonsamma fångstmetoder 

- Läs mer här om hur det går till...