Meny
Tipsa en v�n

Caviar av grönländsk stenbitsrom

Förstklassig råvara säkerställer en högkvalitativ slutprodukt.   

Stenbitsrom från Royal Greenland har en delikat, lättsaltad smak, som gör den till ett bra alternativ till riktig caviar från stören. Stenbiten vi använder oss av, fiskas i de bästa av fiskevatten - det iskalla, klara arktiska havet runt Grönland.

Från hav till matbord

Den grönländska stenbiten eller Kvabbso som honan egentligen heter, fångas mellan mars och juni månad, då den tar sig in i de grönländska fjordarna för att lägga sin rom. Stenbiten fångas med nät från små fiskebåtar. Fisken tas om hand direkt på vår fabrik på Grönland, där rommen tas ur och tvättas av noggrant. Därefter torkas och saltas stenbitsrommen under kontrollerade former, innan den skickas vidare för paketering. Den höga kvaliteten säkras genom att Royal Greenland har kontroll och spårbarhet från fångst till slutförbrukare. Stenbitsrommen är så spröd och spänstig, att den ger en liten explosion i munnen när den tuggas. Den är perfekt att servera som den är, direkt från burken, men den är även som ett fräscht tillbehör till ägg, till röror, kalla såser eller som dekoration till smörgåstårtan. 

Royal Greenlands stenbitsrom pastoriseras för en garanterad matsäkerhet och har en 18 månaders hållbarhet och vi använder oss INTE av otillåtna Azofärgämnen.

Fisk till middag?

 

Låt dig inspireras i ett hav av härliga recept med fisk och skaldjur!

 

Ta en titt i vår receptbank...