Meny
Tipsa en v�n

 

Torsk

Torsk är en populär vit fisk för hela familjen.

Det är framförallt det fina fasta vita köttet som har gjort den till en uppskattad matfisk. När fisken är tillagad på rätt sätt, delar sig lamellerna i fina skivor. Torsk har en relativt mild smak som både barn och vuxna gillar. Torsk passar både i traditionella rätter och i det moderna köket och kan avnjutas kokt, stekt, panerad, ugnsbakad, rå, rökt, marinerad och passar även bra att grilla.

Nyttig fisk

Torsk är kort och gott nyttigt och har en optimal fördelning av protein, fett och kalorier, vilket gör den lämplig att använda som råvara i diverse dieter för viktminskning. Den innehåller även selen, vitamin B12, vitamin B6 och omega-3.

Hållbart fiskeri

Vår torsk fiskas i Stilla havet. Torskbestånden är enligt biologer stabilt. Fisket är väl reglerat och utförs efter alla gällande lagar och regler. Det grönländska torskfisket sker på försök med en mycket begränsad kvot och under övervakning från det grönländska NaturInstitutet. 

Lokalhantering

En stor del av den torsken vi erbjuder hanteras nära vår marknad. Torsken fileteras t.ex. i vår fabrik i Polen.