Meny
Tipsa en v�n

Rökt torsk

Fina skivor av torsk rökt över bokspån.

Rökt torsk är en bra alternativ till rökt hälleflundra och rökt lax. Eftersom torsken är en mager fisk är rökt torsk lättare och mildare i smaken än traditionell rökt fisk.

Vi använder bara stora och fina torskfiléer, som har bearbetats varsamt och har fått mogna och torka, och därefter långsamt rökts över bokspån.

Torsken fiskas med skonsamt bottengarnsfiske, där torsken fångas levande i ett slags näthängn. Fiskaren kan sedan sortera fisken, så att han bara får med sig rätt fisk i land. Fiskar som är mindre än den minsta tillåtna storleken eller av fel art kan sättas tillbaka levande. Samtidigt används bara små båtar och jollar, som har en låg bränsleförbrukning. Läs mer om bottengarnsfiske under fiskemetoder.

Recept med rökt torsk

Rökt torsk passar med sin milda och lätt rökiga smak bra till förrätter som carpaccio eller på bröd med örtdressing, men kan också användas i smörgåsar och varma rätter.

Prova vårt recept på rökt torsk med het äggsallad eller vårt recept på rökt torsk med päronsallad, som båda med fördel kan serveras som förrätt eller lätt huvudrätt.

Vill du hellre ha inspiration till en varm rätt, rekommenderar vi vårt recept på rökt torsk med potatisgratäng och tomatsallad.