Meny
Tipsa en v�n

Stillahavstorsk

Torsk från Stillahavet

Stillahavstorsk (Gadus macrocephalus) Pacific eller Alaskan cod, förekommer i norra Stilla havet. De lever huvudsakligen på kontinentalhyllan och de övre sluttningarna i Stilla havet där de bildar stim. Denna torsk är en art som har en snabb tillväxt och kan bli upp till en meter lång och väga runt 20 kilo. I och med den snabba tillväxten är det ett hållbart bestånd som utvecklas år från år och som till stora delar är MSC märkt. Ambitionen som vi har är att utveckla vårt sortiment löpande med denna råvaran.

Stillahavstorsken tillhör torskfamiljen och har samma släktnamn som vår egen art, Gadus morhua och fiskas i stora mängder av Ryssland, Canada och USA. Den är ett fint komplement till vår vanliga torsk eftersom den är mycket lik till utseendet och i köttstrukturen. Liksom torsken är köttet magert, cirka 0,6 procent nyttigt fett.

Hitta inspiration i vår stora receptbank. Alla recept som har vår vanliga torsk som bas passar lika bra att tillaga med Stillahavstorsken. 

Stillahavstorsk

Fisk är sunt

Fisk är bra för kroppen och hälsan

- Läs om det här

Mycket mer än räkor!

 

Utöver våra delikata grönländska kallvattenräkor innehåller vårt sortiment många andra läckra fisk- och skaldjursprodukter.


-Ta en titt här!