You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor i flädervinigrett med krispig sallad

Disko Bay Räkor i flädervinigrett med krispig sallad

  • Räkor
  • Förrätt
  • Sommar
  • Nyttiga sallader
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

till exempel persilja, dill och gräslök

Tillagningsinstruktioner

Vispa fläderblomsjuice, äppelcider, rapsolja, senap, salt och peppar tillsammans och häll över räkorna. Låt det ligga och dra i 15 minuter.
 
Skala löken och skär i tunna skivor, eventuellt på en mandolin. Häll kokande vinäger över och låt den dra i 5 minuter.
 
Skölj salladerna, plocka örterna och blanda dem.
 
Fördela hälften av salladen i botten av 4 tallrikar, sedan hälften av räkorna och lite av marinaden. Lägg på den sista salladen, de sista räkorna, syltad lök och resterande av marinaden. Dekorera med lite örter.
 
Mayo:
Äggulor, senap och citronsaft vispas tillsammans i en skål. Under vispningen hälls rapsolja i en tunn stråle tills det tjocknat. Smaka med salt och peppar.
 
Häll upp mayo i en skål och servera till räkorna.
Nästa recept: Rökt liten grönländsk hälleflundra med ärtsoppa och rostade svartrötter
...