You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra med krämig purjolök och spenat

Rökt liten grönländsk hälleflundra med krämig purjolök och spenat

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Rökt och gravat
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g rökt hälleflundra

2 purjolökar

200 g spenat

2 dl crème fraîche

0,5 knippa bredbladig persilja

salt och peppar

Tips

Det här passar perfekt som förrätt, men kan också serveras med kokt potatis, ris eller pasta som en enkel och god huvudrätt.

Tillagningsinstruktioner

Skölj och rensa purjolök och spenat. Skär purjolökarna i grova bitar och ångkoka dem mjuka med lättsaltat vatten.

Tillsätt spenat och crème fraîche när purjolöken är mjuk. Låt allt koka upp kort och krydda med salt och peppar.

Lägg upp små rullar av fisken på den krämiga purjolöken och garnera med bredbladig persilja.

Tips

Det här passar perfekt som förrätt, men kan också serveras med kokt potatis, ris eller pasta som en enkel och god huvudrätt.

Nästa recept: 2 slags stenbitsrom med dillkräm och rädisor
...