You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Varmrökt lax i bränd romansallat med röda vinbär och sesam

Varmrökt lax i bränd romansallat med röda vinbär och sesam

  • Lax
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Rökt och gravat
  • Portionsfilé
  • Varmrökt
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Blanda mjöl, ägg och dijonsenap med vatten till en jämn smet. Den ska ha samma konsistens som tjock pannkakssmet. Bred ut smeten på bakplåtspapper och strö över sesam. Grädda i ugn tills den är gyllenbrun och spröd.

"Bränn" salladsbladen i en mycket varm stekpanna och marinera med olivolja, salt och peppar. Strö lite rörsocker över de färska vinbären och låt dem dra en stund.

Servera laxen med bränd sallad, vinbär och de spröda sesamflarnen.

Nästa recept: Pastasallad med rökt lax, körsbärstomater och fetaost
...