You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rispappersomelett med Disko Bay Räkor

Rispappersomelett med Disko Bay Räkor

  • Räkor
  • Lake
  • Lunch
  • Kokta och skalade
Tid:15 min.
Portioner:1
Tid:15 min.
Portioner:1

Ingredienser

75 g Disko Bay räkor

sesamolja

1 rispapper

2 ägg

chiliflakes (valfritt)

sriracha-sås

1 salladslök (tunt skivad)

sesamfrön

färsk koriander

Tillagningsinstruktioner

Vispa lätt och försiktigt ihop äggen och salta.

Pensla en stekpanna med lite sesamolja och lägg rispappret på medelhög värme. Häll snabbt i äggen och sprid ut dem så att de täcker hela rispappret. Strö över lite chiliflakes om du vill.

När äggblandningen har stelnat, tillsätt srirachasås och hälften av salladslöken.

När äggblandningen stelnat och rispapperet är gyllene, fördela räkorna på ena halvan av omeletten (spara några räkor till toppingen). Vänd den andra omeletthalvan och lägg upp på en tallrik.

Toppa med sriracha, sesamfrön, räkor, resten av salladslöken och färsk koriander och servera.

Nästa recept: Ångkokt rödspättafilé med fänkål, kapris och chili
...