Meny
Du är här: Vi vet ett ställe...
Tipsa en v�n

Inget julbord utan fisk och skaldjur

Om det är en tid på året som är präglad av traditioner så är det julen. I december fylls dagarna och kalendern långsamt – men säkert - av mysiga arrangemang, juldekorationer, presentkalendrar och av julbord med kollegor, vänner och familj...

Det svenska julbordet är präglat av bestämda traditioner. Vi äter vanligtvis tre rätter, kallskuret; rökt korv och leverpastej, rökt och gravad fisk och sill till förrätt, varma rätter; Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv till huvudrätt och risgrynsgröt eller ris á la Malta till efterrätt. Vi dricker gärna lite glögg tillsammans med massor av godis och hembakat som avslutning. Att inte förglömma är lilla nubben och den kokta julskinkan på vörtbröd, gärna med lite stark senap bredd på skinkan.

Här på Royal Greenland vill vi ge dig inspiration till rätter med fisk och skaldjur.

Vår utgångspunkt har varit bland de traditionella fisk och skaldjuren; räkor, rökt och gravad lax samt panerad rödspätta. Dessutom hittar du även lite otraditionella recept med bl.  a. rökt liten grönländsk hälleflundra och stenbitsrom. Recept som kommer att ge din jullunch en oväntad och delikat twist.

Kombinera recepten kors och tvärs eller välj ut ett. Servera som förrätt, huvudrätt eller som buffé – valet är ditt!

Smaklig spis!

Recept med räkor

Räksmörgås