You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Varmrökt hälleflundra med zucchinipasta och stekt ägg

Varmrökt hälleflundra med zucchinipasta och stekt ägg

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Huvudrätt
  • MSC-certifierad liten grönländsk hälleflundra
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se

Tillagningsinstruktioner

Skär zucchinin på längden i 10-12 skivor/plattor, skär sedan skivorna som nudlar. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

Stek äggen på låg värme på en sida och lägg sedan på ett fat, lättsalta.

Skala och hacka vitlöken, schalottenlöken och hälften av persiljan, fräs på låg värme i olivoljan, häll vitt vin i stekpannan och reducera i någon minut. Stek zucchininudlarna på låg värme, de skall vara al dente.

Tillsätt den gröna chilisåsen och riv i hälften av osten, tillsätt eventuellt lite av pastavattnet för att få mer sås, lägg sedan i pastan och rör om. Lägg pastan i tallrikar, riv över osten och dela hälleflundran i bitar på pastan eller servera bitarna vid sidan av. Smaksätt med svartpeppar, citronzest och avsluta med de stekta äggen och finskuren persilja.

Recept: Frida Ronge

Foto: Lennart Weibull

Tips

Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se

Nästa recept: Marinerade räkor på sallad av färska kryddor
...