You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Fisk är nyttigt

Fisk - det sunda valet

Vi vet att det kan vara svårt att få till tre fiskrätter mitt i veckan - som familjen gillar. Vår utmaning är att hjälpa dig att kunna servera nyttiga fiskrätter.

Fisk - det sunda valet

Mitt i vår hektiska vardag med jobb, barn, aktiviteter osv. kan det vara svårt att få till nyttiga fiskrätter. Ofta blir det att tillaga fiskrätter på helgen, även om vi helst bör äta fisk två till tre gånger i veckan. Vi vill underlätta för dig att tillaga en välsmakande fiskmåltid snabbt och enkelt och som hela familjen gillar.

Hitta inspiration i vår stora receptdatabas!

Hitta inspiration i vår stora receptdatabas!

I vår receptbank kan du hitta inspiration till enkla vardagsrätter med fisk och skaldjur.

Hitta recepten här

Fisk i vardagen 

När du har två fiskmåltider i veckan, ska du tänka på att variera dig mellan de feta och de magra fiskarterna. De feta fiskarterna innehåller exempelvis mer av omega-3 fettsyror och där de magra fiskarterna har många vitaminer och mineraler.

Fryst fisk 

Om du vill äta fisk 2-4 gånger per vecka, går det utmärkt även om du inte har tillgång till färsk fisk. Det finns massor av spännande möjligheter i dagligvaruhandelns kyl- och frysdiskar.

Fisk och skaldjur fryses in så snabbt som möjligt efter fångst. En del av vårt sortiment fryses in direkt ute på havet. Denna snabba hantering medför att vitaminer och mineraler bevaras och att både smak och konsistens har högsta kvalitet.

Hur fångar vi fisk och räkor?

Hur fångar vi fisk och räkor?

Läs mer om våra olika fiskemetoder

Se även

Läs mer om Fisk, graviditet och amning
...