You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Räkor

Skalade räkor

Visste du att Nordhavsräkor har hög proteinhalt, men låg fetthalt (främst mättatfett) och innehåller få kalorier per 100 g?

Räkor från ett uthålligt fiske

Djupt nere i det kalla Ishavet finns det fina räkor. Den s.k. nordhavsräkan (Pandalus borealis) lever större delen av sitt liv i djupt vatten och fångas på mellan 150 och 400 meter. 

Till skillnad från många andra räkarter är nordhavsräkan röd både innan och efter den kokas. På grund av sin långsamma tillväxt i det kalla havet har den en särskilt god smak. Kallvattensräkor har ett högt proteininnehåll och ett naturligt lågt innehåll av fett. 

Våra räkor är MSC-certifierade. Marine Stewardship Council - är en internationell organisation, som certifierar fisk och skaldjur från hållbart fiskeri. Fisket värderas utifrån tre standarder om  fiskebeståndens tillstånd, fiskets påverkan på havsmiljön samt kontroll av fisket för att säkra att det efterlever alla lagsatta krav. Du kan vara säker på att produkter som har den blå MSC logon, är från ett hållbart och väl förvaltat fiske.

Välj mellan flera olika typer skalade räkor

Recept med skalade räkor

Skalade räkor är perfekta till förrätter, men kan även användas i vardagen och till högtiderna. Här är tre enkla receptförslag med räkor:

Hitta fler recept med räkor i vår stora receptdatabas

Hitta fler recept med räkor i vår stora receptdatabas

Se recepten här

Se även

Läs mer om Kunskap om räkor
...