You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Räkor

Davis Strait Räkor med skal

Davis Strait ligger utanför Grönlands västkust. Det iskalla havet här får räkorna att växa långsamt, så de utvecklar en fantastisk smak och konsistens

Noga utvalda grönländska räkor med skal från Davis sund

De stora och speciellt utvalda Davis Strait Räkor med skal fiskas i det djupa och isfyllda havet i Davis sund utanför Grönlands västkust. Här gömmer sig mycket smakrika och fina, söta räkor.

Det iskalla vattnet i Davis sund gör att räkorna växer extremt långsamt. Smaken och konsistensen får därmed tid att utvecklas. De erbjuder en behagligt fast konsistens och utpräglad sötma som i kombination med en djup och utsökt skaldjurssmak ger en unik smakupplevelse. Räkorna utmärker sig genom att de långa antennerna sitter kvar och av det krispiga skalet och den röda färgen, som efterlämnar fina mönster på de skalade räkorna.

Fiske och bearbetning

Davis sund är under ytan ett storslaget undervattensbergslandskap, som det krävs god lokalkännedom för att fiska i. Här sker fisket efter räkor med skal på stora oceangående trålare, som fungerar som flytande fabriker.

Räkorna fångas med trål. En trål består av ett stort konformat nät som sänks ned flera hundra meter, där räkorna fångas i nätet och sedan dras ombord för bearbetning.

Omedelbart efter fångsten sorteras räkorna efter storlek och kokas i havsvatten. Därefter packas de för hand ombord på båten. Processen från fångst till färdig produkt tar högst tre timmar. På så sätt bevaras räkornas naturliga färskhet och kvalitet.

Räkor med skal från Davis sund är MSC-märkta, vilket innebär att de kommer från hållbart och miljövänligt fiske.

Goda recept med Davis Strait Räkor med skal

Räkor med skal är en välsmakande delikatess som kan användas i många olika rätter. Extra bra passar de en trevlig kväll med familjen och vännerna där alla sitter länge vid bordet och skalar sina räkor, som serveras med goda tillbehör som färskt bröd, aioli och pesto.

Davis Strait Räkor med skal är perfekta att servera med läckra dressingar och bröd

Här är tre förslag på servering:

Se även

Läs mer om Räkor med skal
...