You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Liten grönländsk hälleflundra

Kunskap om liten hälleflundra

Liten grönländsk hälleflundra är en fantastisk fisk med en mild smak, vitt kött och saftig konsistens - en riktig delikatess!

Royal Greenlands liten grönländska hällefundra är en äkta delikatess från västra Grönländ

Liten grönländsk hälleflundra (Reinhardtius hippoglossoides) är en plattfisk med vitt och smakfullt kött. För grönlänningarna är hälleflundran en delikatess, som har avnjutits i århundranden. Det fina köttet äts såväl rå som tillagad och till och med fryst eller torkad som en snack.

Den grönländska hälleflundran är av hög kvalitet och den tillhör en av de feta fiskarterna. Det betyder också att den innehåller en stor mängd av hälsosam omega-3 fettsyra och D-vitamin.

Liten grönländsk hälleflundra med gott samvete 

Vår liten grönländsk hälleflundra är MSC-certifierad och fångas utomskärs i västra Grönland på öppet hav med stora trålare. Efter fångst fryses hälleflundran och transporteras till en av Royal Greenlands fabriker längs kusten, där den filéas och förpackas.

MSC-certifiering är ett sätt att avspegla hållbarhet, men hos Royal Greenland gör vi mycket mer för att värna om miljön. Ett exempel är att vi ständigt arbetar med att ta tillvara så mycket som möjligt av de produkter vi fångar. Till exempel använder vi i genomsnitt 90 % av den lilla grönländska hälleflundran. Mycket av den kan nämligen ätas så att bara skinn och ben kastas.

Recept med liten hälleflundra

Söker du inspiration till hur du kan servera hälleflundra? Liten grönländsk hälleflundra kan serveras rökt, ångkokt, ugnsbakad, grillad och marinerad. 

Få inspiration till recept med liten gränändsk hälleflundra i vår stora receptdatabas

Få inspiration till recept med liten gränändsk hälleflundra i vår stora receptdatabas

Hitta recepten här

Se även

Läs mer om Lättpanerad liten grönländsk hälleflundra
...