You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Fisk är nyttigt

Lättare med fisk & skaldjur

Fisk är bra mat för viktminskning, för det innehåller många proteiner och visst är proteiner bra mat, om du är motiverad att gå ned i vikt.

Forskning visar att fisk och skaldjur kan underlätta viktminskning.

Vi har länge vetat att fisk anses nyttigt. Att fisk också kan vara viktminskande är kanske nytt för en del.

Fisk är bra mat för viktminskning, för det innehåller många proteiner och visst är proteiner bra mat, om du är motiverad att gå ned i vikt. I försök som gjorts har det visat sig att det blir en större viktminskning om fettet i kosten ersätts med protein istället för att byta ut det mot kolhydrater.

Viktminskningen beror förmodligen på att protein är det näringsämne, som mättar mest. Du blir alltså snabbare mätt och äter därför mindre, om du ersätter några av kolhydraterna i kosten med protein. Därmed äter du inte fler kalorier. Kolhydrat och protein ger nämligen samma mängd energi per gram (17 kJ/g).

Bli lättare med både fetare och magrare fisk

De magrare fiskarterna, som t.ex. rödspätta, är ett bra val för viktminskning, p.g.a. ett lägre fett och ett högre del protein.

De fetare fiskarterna, som t.ex. lax är också nyttiga och kroppen behöver fett för att fungera - även när du vill gå ner i vikt. Fetare fiskarter är en bra källa till fett, både nyttig och sjukdomsförebyggande.

Läs mer om fisk och hälsa och se alla våra välsmakande fiskrecept i vår receptbank.

Läs mer om Fisk - det sunda valet
...