You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Räkor

Disko Bay Räkor

Fångad av lokala fiskare som i generationer har levererat räkor av högsta kvalitet till våra landningsplatser runt Diskobukten på Grönland

Speciellt utvalda räkor från Diskobukten i Grönland

Räkorna från Diskobukten är stora och speciellt utvalda räkor som har fiskats i de isfyllda farvattnen i och runt Diskobukten, som ligger vid mynningen av den av UNESCO världsarvsskyddade isfjorden vid orten Ilulissat på Grönland.

Diskobukten är hem för räkor av mycket hög kvalitet. Det kalla vattnet här gör att räkorna växer extremt långsamt och de är därför normalt 6-7 år gamla innan de är fullvuxna. Smaken och konsistensen får därmed verkligen tid att utvecklas. Det gör att räkorna är lagom fasta och har en distinkt sötma, vilket i kombination med den friska, goda skaldjurssmaken ger en unik smakupplevelse.

Fiske och bearbetning

Räkorna fångas av lokala fiskare, som under flera generationer har levererat räkor av högsta kvalitet till våra landningsplatser runt Diskobukten.

Fiskarna som fångar dessa räkor är bara ute på havet några dagar åt gången. Fisket sker med trål ganska nära kusten, men på stora djup för att nå räkans habitat på havsbotten. En trål har ett stort, konformat nät som hålls öppet av två stora metallstycken, så kallade tråldörrar.

Trålen dras genom vattnet, just ovanför havsbotten, av ett eller två fiskefartyg. Sedan tas fångsten ombord och räkorna läggs omedelbart på is, så att de håller sig fräscha tills de landas på en av Royal Grönlands landningsplatser runt bukten.

Inne på fabriken bedöms räkornas kvalitet och de sorteras efter storlek. Räkorna kokas sedan och skalas innan de snabbt fryses in. Från fabriken skickas de frysta räkorna direkt till vår fabrik i Cuxhaven, Tyskland. Där packas de frysta räkorna i sina slutliga förpackningar för frysen eller i lag, och är sedan redo att skickas till butikerna.

Räkorna från Diskobukten är både Nyckelhåls och MSC-märkta, vilket betyder att de har lågt fett- och saltinnehåll samt att de kommer från hållbart och miljövänligt fiske. Här kan du läsa massor av recept med räkor från Diskobukten.

Recept med Disko Bay Räkor 

Våra stora och dekorativa räkor passar extra bra till förrätter och till högtiderna som påsk, jul eller pingst. Här kan du få inspiration till populära recept med räkor:

Hitta fler recept med räkor i vår stora receptdatabas

Hitta fler recept med räkor i vår stora receptdatabas

Se recepten här

Se även

Läs mer om Räkor i krispig panering
...