You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa nyhetsarkiv Arkiv

Goda recept med MSC-märkt fisk och skaldjur

Visste du att många av våra fisk- och skaldjursprodukter är MSC-certifierade? Det innebär att de följer MSC:s principer för hållbart och miljövänligt fiske. MSC (Marine Stewardship Council), grundat av WWF, är en oberoende internationell organisation som syftar till att främja ett ansvarsfullt utnyttjande av marina resurser och bevara dem för framtiden.

Vi har sammanställt några av våra favoritrecept med några av våra MSC-märkta produkter, nämligen Disko Bay Räkor, grönländska räkor med skal, grönländsk stenbitsrom, rödspätta och torsk.

Disko Bay Räkor

Våra Disko Bay Räkor utgörs av de finaste och största räkorna. Våra räkor är stora, fasta och smakar friskt av saltvatten med en sötaktig eftersmak.

Grönländska räkor med skal

Royal Greenlands räkor fångas med våra egna trålare i Västra Grönland. Fiskarna ombord på trålarna fångar, sorterar, kokar, fryser in och packar räkorna ombord. Det garanterar en fräsch produkt av god kvalitet.

Grönländsk stenbitsrom

Stenbitsrom kan serveras på en rad olika sätt och är ett nöje för både ögon och smaklökar – därför kallas den också Nordens kaviar. Stenbitsrommen serveras vanligtvis på blinier tillsammans med finhackad lök och crème fraîche eller som dekoration på olika rätter – bara fantasin sätter gränser.

Rödspätta

Royal Greenlands rödspätta finns i många varianter – naturell, panerad och lättpanerad. Alla varianter är naturligtvis MSC-certifierade och fångade i Danmark. I recepten kan du självklart använda den rödspätta du tycker bäst om!

Här hittar du också massor av goda tillbehör till din panerade rödspätta.

Torsk

Torsk är en populär middagsfisk tack vare den milda smaken och det fina vita köttet. Royal Greenlands MSC-certifierade torsk finns i många varianter, bland annat med glutenfri panering, ekologisk panering, lätt panering, sprödstekt eller naturell.

Rökt liten grönländsk hälleflundra

För grönlänningarna är hälleflundran en delikatess, som har avnjutits i århundranden. Den grönländska hälleflundran är av hög kvalitet och den tillhör en av de feta fiskarterna. Det betyder också att den innehåller en stor mängd av hälsosam omega-3 fettsyra och D-vitamin.

Se även

Nästa nyhet: Instagram
...