You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa nyhetsarkiv Arkiv

Var fisken kommer ifrån?

Foto: Lennart Weibull

Det är enkelt att äta för framtiden: Välj den blå fisken för levande hav. Vecka 5 är det fokus på det blå MSC-varumärket och hållbart fiske, och vi på Royal Greenland är förstås med!

MSC har under vecka 5 en rikstäckande kampanj. Kampanjen fokuserar på MSC och hållbart fiske, så att vi kan fortsätta äta fisk även i framtiden. En kampanj som Royal Greenland stöttar och deltar i.

Under augusti 2018 reste Frida Ronge tillsammans med MSC och Royal Greenland till Grönland för att se hur certifierat fiske bedrivs i praktiken. Grönland ligger nämligen i framkant när det gäller hållbart fiske.

Till vardags driver Frida Ronge de nordisk-japanska restaurangerna Tak och Unn i Stockholm, som serverar en stor andel fisk och skaldjur. Under de senaste tio åren har hon medvetet handplockat sina råvaror från havet för långsiktig hållbarhet.

Inför den här MSC-kampanjen har Frida utvecklat flera goda recept. Håll utkik på vår Facebook- och Instagramsida den här veckan, och på MSC:s kampanjsida www.varkommerfiskenifrån.se, där du också kan läsa mer om vad MSC innebär.

För oss på Royal Greenland är det viktigt att leverera fisk och skaldjur som vi kan stå för. Det innebär att vi hela tiden söker efter förbättringar och att vi hela tiden strävar efter att fisket ska vara hållbart.

Se vårt sortiment av MSC-certifierade fisk- och skaldjursprodukter här och hitta massor av inspirerande recept med hållbar fisk här.

Nästa nyhet: Kolja
...