You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa nyhetsarkiv Arkiv

White Guide Green 2021

Vad är en hållbar livsmedelsbutik? Den frågan har ställts av White Guide Green och baserad på ett antal kriterier kommer under 2021 livsmedelsbutiker i 12 städer att bedömas. Royal Greenland är även i år med som partner och står för kategorin FISK.

De 12 städerna där White Guide Green besöker livsmedelsbutiker är Lund, Umeå, Falkenberg, Helsingborg, Sundsvall, Stockholm, Malmö, Örebro, Uppsala, Göteborg, Linköping och Växjö. I dessa städer bedöms alla livsmedelsbutiker som erbjuder ett komplett sortiment utifrån ett antal kriterier. Mot denna bakgrund är butikerna uppdelade i nivåer från 1-5 enligt ett poängsystem, där nivå 5 är högst. Utöver poängen väljs också vinnare i olika kategorier i de 12 städerna, t.ex. Fisk, Vego, Eko, Grönt, Årets butiksledare etc. 

Kategorin FISK delas ut i samarbete med Royal Greenland. Vinnarna finns utifrån: Hur arbetar butiken med miljömärkt havsmat och hur främjar man hållbara val av fisk och skaldjur? 

På Royal Greenland är vi stolta över att vara samarbetspartner med White Guide Green. För oss är det viktigt att leverera fisk och skaldjur som vi kan stå för. Vi vill stödja hållbarheten i dagligvaruhandeln - och anser att det är viktigt att budskapet om hållbarhet när det gäller fisk och skaldjur når ut. Det innebär att vi ständigt letar efter förbättringar och att vi kontinuerligt fokuserar på hållbart fiske.

Vinnare i kategorin FISK

Vinnarna i de 12 städerna kommer att tillkännages fortlöpande under 2021. Följande vinnare har hittats i kategorin FISK:

 

Se även

Nästa nyhet: MSC-veckan 2021
...