You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Ceasarsallad från havet med frasiga grillade krutonger, parmesanost och hjärtsallad

Ceasarsallad från havet med frasiga grillade krutonger, parmesanost och hjärtsallad

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Filé
  • Nyttiga sallader
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g Disko Bay Räkor

8 rödspättafiléer

100 g parmesan

3 dl majonnäs

2 vitlöksklyftor

1 torkad ansjovisfilé

1 skiva bröd

0,5 dl olivolja

4 romansalladshuvud

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Riv hälften av parmesanosten och blanda i majonnäsen. Tillsätt pressad vitlök, finhackad ansjovis, salt och peppar.

Skölj och rensa salladen och hyvla resten av parmesanosten.

Skär brödet i tunna skivor och pensla med olja, grilla sedan det frasigt på båda sidor.

Rulla rödspättorna och ångkoka i ugnen vid 100 grader under en film tills köttet är saftigt och fisken genomvarm.

Servera salladen med rödspätta, räkor, hyvlad parmesan och de frasiga krutongerna samt ceasardressningen.

Nästa recept: Stenbitsrom med avocado carpaccio och crème fraiche
...