You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor med örtkräm och friterad grönkål

Disko Bay Räkor med örtkräm och friterad grönkål

  • Räkor
  • Smörrebröd
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Påsk
  • Sandwich och wraps
  • Sommar
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g Disko Bay Räkor

4 brödskivor

0,5 dl crème fraîche

0,5 dl matlagningsyoghurt

0,25 knippa körvel

0,25 knippa dill

skal och saft från 0,5 citron

salt och peppar

2 stjälkar grönkål

2 msk rapsolja

100 g stenbitsrom, röd

Tillagningsinstruktioner

Rosta det smörade brödet i ugnen vid 180 grader i ca 12 minuter tills det är gyllene och frasigt. Tag ut och låt svalna. Droppa olja över den sköljda grönkålen och ugnsstek den vid 180 grader i ca 15 minuter tills den är frasig. Tag ut och låt svalna.

Blanda crème fraîche och matlagningsyoghurt med hackade kryddörter, citronsaft och -skal. Smaka av.

Bred örtkrämen på brödet, lägg på räkorna och toppa med stenbitsrom. Smula frasig grönkål över. 

Nästa recept: Rökta laxrullader med kräftstjärtar
...