You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Fetaostgratinerade räkor med röd paprikasallad

Fetaostgratinerade räkor med röd paprikasallad

  • Räkor
  • Förrätt
  • Kokta och skalade
  • Med skal
  • Lake
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Låt tomaterna rinna av i en sil (spara tomatjuicen) och dela dem i bitar. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull och stek löken utan att den får färg. Tillsätt tomater, vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar men var försiktig med saltet eftersom fetaosten är ganska salt. Låt blandningen puttra sakta i 10-15 min. tills den kokat ihop ordentligt. Fördela sedan i fyra ugnsfasta portionsskålar. Tillsätt de avrunna räkorna och tryck försiktigt ner dem. Skär fetaosten i grova bitar och lägg dem över.

Sätt in skålarna i 225°C varm ugn eller under grillen tills fetaosten nästan har smält. Om du använder räkor som garnering, kan du nu lägga ned en eller två räkor i den halvsmälta osten i varje skål och ställa in dem i ugnen igen i ett par minuter tills räkorna är varma och osten får fin färg. Du kan också garnera varje portion med några fina räkor, som värmts i lite vitt vin eller vatten. 

Gör salladen mellan tomatblandningen puttrar. Rensa paprikorna och skär dem i strimlor. Om fänkålen har ljusa gröna blad kan du spara dem till garneringen. Skär knölen i papperstunna skivor från toppen och nedåt, helst med en mandolin eller matberedare och salladen i ringar. Blanda grönsakerna och servera dem i en glasskål, så att man ser färgerna. Smaka av tomatsåsen med kryddor. Häll en lämplig mängd över salladen och garnera eventuellt med det gröna från fänkålen.

Servera de gratinerade varma räkorna med den krispiga salladen och med nybakat bröd till.

Nästa recept: Ceasarsallad från havet med frasiga grillade krutonger, parmesanost och hjärtsallad
...