You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Foccacia med räkor och körsbärstomater

Foccacia med räkor och körsbärstomater

  • Räkor
  • Förrätt
  • Kokta och skalade
  • Lake
  • Påsk
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

3 dl vatten

Tillagningsinstruktioner

Foccacia

Knåda mjöl, bakpulver, olivolja, vatten och havssalt. Tillsätt vatten, lite i taget. Är degen för hårt – tillsätt mer vatten.

Kavla ut degen på en plåt. Garnera med finriven parmesanost, peppar, hackad rosmarin och oliver (tryck ner den lätt) och pensla med en extra virgin olivolja. Låt degen vila i 20 minuter. 

Grädda brödet i ugnen i 30 minuter i 160°C.

Servering

Skär tomaterna i skivor. 

Skär brödet i stavar och lägg dem i en triangel. Garnera med tomater och räkor och garnera med en kvist rosmarin.
 

Nästa recept: Rökt lax med currymarinerad majs
...