You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grönländska räkor á la Singapore chili-krabba med grönsallad

Grönländska räkor á la Singapore chili-krabba med grönsallad

  • Räkor
  • Med skal
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Räkor med skal
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Finhacka vitlöken och riv ingefäran. Skär den röda chilin i runna ringar.

Hetta upp en stor gryta eller panna (gärna med non-stick). Tillsätt olja, vitlök, ingefära och chili och låt det puttra en stund. Tillsätt curry och därefter räkorna och fräs i 2 minuter. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och blanda ihop. Smaksätt med salt och peppar.

Rensa och skölj salladen och servera räkorna i en skål eller direkt i grytan med plockad koriander och eventuellt varma tunnbröd.

Denna rätt ska ätas med fingrarna men du kan använda salladsbladen att ta med. Skala några räkor, lägg dem på ett salladsblad, rulla ihop bladet och ät rullen som en pannkaka.
 

Nästa recept: Shanghai-räkor på äggnudlar
...