You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grönländska räkor med grönsaksband

Grönländska räkor med grönsaksband

  • Räkor
  • Med skal
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Räkor med skal
  • Nyttiga sallader
  • Sommar
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skala morötter och svartrötter och lägg i kallt vatten med citronsaft. Skär selleri, morötter och svartrot i tunna strimlor på längden. Använd en potatis- eller sparrisskalare. Lägg tillbaka strimlorna i citronvattnet, så att de inte missfärgas. 

Blanda ägg, färskost, mjöl och dijonnaise och smaka av med salt och peppar. Skala räkorna och stek i olja med grönsaksstrimlor, vitlök, persilja och dill i 2-3 minuter på medelvärme.

Fördela allt i fyra djupa tallrikar, lägg på osten och hyvla över parmesan. Servera genast, gärna med nybakat bröd och smör.

Nästa recept: Panerad rödspätta med purjolöksgratäng
...