You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkor med morötter, apelsin och kardemumma

Räkor med morötter, apelsin och kardemumma

  • Räkor
  • Förrätt
  • Höst
  • Med skal
  • Räkor med skal
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

800 g grönländska räkor

0,5 liter apelsinsaft

12 små morötter med skaft

0,25 tsk kardemumma

100 g smör

1 knippe gräslök

1 grovt bröd

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skala morötter och koka al dente i apelsinsaft, kardemumma, smör, salt och peppar.

Skär gräslöken fint och strö över de nykokta morötterna.

Lägg upp räkorna och häll apelsinlagen i en liten skål som gästerna kan doppa räkor och bröd i.

Nästa recept: Smörgås med panerad rödspätta med stenbitsrom
...