You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Liten grönländsk hälleflundra på brysselkål med vetekorn, gröna bönor, ruccola och riven parmesan

Liten grönländsk hälleflundra på brysselkål med vetekorn, gröna bönor, ruccola och riven parmesan

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Convenience
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 lättpanerade hälleflundrafiléer med vitlök och örter

300 g vetekorn

400 g brysselkål

400 g gröna bönor

200 g ruccola

100 g parmesanost

5 dl kraftig hönsbuljong

1 dl sojasås

1 lime

salt och nymalen peppar

Tillagningsinstruktioner

Koka vetekornen i saltat vatten i 20 minuter.

Tillaga fisken i ugn, direkt från frysen i 15–20 minuter vid 200 °C.

Rensa bönor och brysselkål och blanchera dem i kokande vatten i 4 minuter.

Lägg de avrunna vetekornen i en kastrull med brysselkål, bönor, buljong och soja.

Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Tillsätt sedan parmesanost och ruccola och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Servera genast med den varma fisken och limeklyftor. 

Nästa recept: Varmrökt lax med purjolök i krämig sås och grillat bröd
...