You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Sötmajssoppa med räkor och äpple

Sötmajssoppa med räkor och äpple

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Höst
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

En soppa för den som har bråttom och fortfarande vill laga god och nyttig mat.

Hacka löken och sautera med 400 g majs i några minuter. Tillsätt sedan mjölken, grädden samt buljongen. Koka samman i ca 10 min. Mixa och sila den därefter i en en sill med små hål. Smaka av med salt, peppar och lite socker samt saften av en halv citron. Vid servering mixas smör och lite kall mjölk ner i soppan.

Räk- och äppelröra:
Fräs hackat äpple och 150 g majs i lite olivolja, smaka av med lite salt och peppar och blanda sist i räkor och finhackad gräslök

Lägg äppel- och räkröran i en djup tallrik och häll till sist i soppan.

Nästa recept: Grönländska räkor och 3 olika dippsåser
...