You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Läs mer om Liten grönländsk hälleflundra

Kallrökt liten grönländsk hälleflundra

Använd rökt liten grönländsk hälleflundra i rätter där du normalt använder rökt lax!

En delikatess från ishavet - rökt till perfektion med djup och mjuk röksmak

Royal Greenlands kallrökta liten grönländska hälleflundra kommer från utomskärs fiske på Västgrönland. Fisket här är MSC-certifierad, vilket innebär att det är certifierad som hållbart.

Vi har många års erfarenhet av rökning av fisk. Liten grönländsk hälleflundra passar särskilt bra till detta, p.g.a. dess fettrika kött och fina vita färg. För att säkra en fin och fast konsistens, saltas och torkas fisken långsamt innan den röks över bokflis. Därefter skivas hela fisken i fina, hela och tunna skivor.

Den rökta lilla grönländska hälleflundran är ett spännande alternativ till den rökta laxen. Du finner inspiration till rätter i vår receptbank

Royal Greenlands rökta liten grönländska hälleflundra ligger i en praktisk förpackning, som gör det lätt att skilja skivorna åt.

Få inspiration till rätter med rökt liten grönländsk hälleflundra

Du kan gärna ersätta den rökta laxen med rökt hälleflundra, och servera i kalla rätter, förrätter eller varma huvudrätter.

Prova vårt goda recept på rökt liten grönländsk hälleflundra med mango, som är inspirerat av det asiatiska köket och lämpar sig riktigt bra som en enkel och god förrätt.

Får du gäster rekommenderar vi vårt recept på rökt liten grönländsk hälleflundra med ärtsoppa och rostade svartrötter som är en dekorativ och mycket god rätt.

Om du behöver mer inspiration till gäster kan du gärna prova rökt liten grönländsk hälleflundra med broccolisallad och rostade pistagekärnor – en klassiker med en twist.

Du hittar många fler recept i vår stora receptdatabas.

Se även

Läs mer om West Greenland liten grönländsk hälleflundra filébitar
...