You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Ceviche av gravad lax med sallad av dinkelkärnor med limevinägrett och sojadipp

Ceviche av gravad lax med sallad av dinkelkärnor med limevinägrett och sojadipp

  • Lax
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Rökt och gravat
  • Huvudrätt
  • Jul
  • Nyår
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Tillaga dinkelkärnorna enligt anvisningen på förpackningen och låt det därefter svalna.

Riv lite limeskal och sätt till sidan. Pressa saften av de två limefrukterna i en gryta, tillsätt socker och finhackad vitlök. Koka ihop lime vinägrett tills den tjocknar.

Häll sojan i en annan gryta och låt den koka upp. Red den med lite potatismjöl, som först rörts ut i lite vatten. Låt båda såser kallna.

Skölj salladen och dela/plocka den i lagom bitar. Tillsätt de kokta dinkelkärnorna i salladen och vänd samman med limevinägretten. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp lax och dinkelsalladen och finriv lite limeskal över. Servera med sojasås till.

Nästa recept: Citronmarinerad laxfilé med sallad på nektarin och broccoli
...