You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Disko Bay Räkor med äpple, pepparrot och blekselleri

Disko Bay Räkor med äpple, pepparrot och blekselleri

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Nyttiga sallader
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

350 g Disko Bay Räkor

3 äpplen

3 dl crème fraîche

1 msk riven pepparrot

1 blekselleri

4 rädisor

1 citron

1 knippe krasse

salt och peppar

grovt bröd

Tillagningsinstruktioner

Tärna äpplena (spara ett halvt äpple för garnering) och blanda med crème fraîche, riven pepparrot, salt och peppar.

Skär bladselleri och rädisor i tunna skivor, eventuellt med en mandolin. Lägg skivorna i iskallt vatten tills de är krispiga. Skär det halva äpplet i tunna skivor och marinera i citronsaft.

Lägg upp de krispiga grönsakerna på äppelsalladen och strö över räkor, marinerat äpple och krasse. Servera med sprödrostade brödskivor eller grovt bröd om så önskas.

Nästa recept: Stekt lax med endivesallad, dadlar, svamp och grön fettuccine
...