You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Fiskfilé med rökt laxmousse i kraftig tomatsås

Fiskfilé med rökt laxmousse i kraftig tomatsås

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Filé
  • Rödspätta
  • Fisk i ugn
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 fyllda fiskfiléer med rökt laxmousse

250 g körsbärstomater

1 kvist timjan

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

3 burkar skalade tomater

200 g spaghetti

0,5 dl olivolja

4 msk riven parmesanost

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skär körsbärstomaterna i halvor och strö över salt, peppar och timjan. Ugnsbaka dem tills de är mjuka och gyllene.

Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatpuré och skalade tomater. Låt såsen koka tills den är tjock och kraftig. Smaka av med salt och peppar. Blanda i de stekta tomaterna.

Tillaga fisken i ugn under folie enligt anvisningarna på förpackningen, tills den är tillagad och fortfarande saftig.

Koka pastan al dente. Lägg upp fisken på den heta pastan och häll såsen över. Strö över parmesan och garnera med dill.

Nästa recept: Krispiga fiskpinnar med picklade favoriter
...