You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Förrätt av nyårsräkcocktail

Förrätt av nyårsräkcocktail

  • Räkor
  • Förrätt
  • Vinter
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Med skal
  • Räkor med skal
Tid:1,5 time.
Portioner:4
Tid:1,5 time.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Om du använder konserverad ananas ska den vara osötad och i sin egen juice. 

Tillagningsinstruktioner

Låt räkorna rinna av väl. Rör ihop yoghurt och majonnäs och tillsätt lite mjölk eller kallt vatten så att du får en krämig konsistens på dressingen. Smaka av den med sherry, tabasco, salt och peppar. Täck över dressingen och låt den vila i ca 30 min i kylskåp. 

Skala den färska ananasen och skiva 2-3 st ½ cm tjocka skivor. Ta bort det hårda i mitten på ananasen och skär köttet i tärningar. Använder du konserverad ananas, låt den rinna av och skär den därefter i tärningar. Skala gurkan, dela den och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär köttet i tärningar eller halvmånar och blanda med ananastärningarna. Det går även bra att blanda ananasen med tunna skivor av bladselleri. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna eller i mikrovågsugn tills de är gyllene och låt dem kallna på hushållspapper. 

Lägg ett lager finstrimlad sallad i botten av fyra serveringsglas och lägg över lite av ananasblandningen. Häll över en sked dressing och fördela hälften av räkorna ovanpå. Lägg dit resten av ananasblandningen, det mesta av dressingen och resten av räkorna. Lägg till sist en liten hög med dressing och garnera med rostade pinjenötter och lite vattenkrasse. Häng två räkor med skal på kanten av varje glas och servera dina räkcocktails med ljummet bröd.

Tips

Om du använder konserverad ananas ska den vara osötad och i sin egen juice. 

Nästa recept: Disko Bay Räkor i rå äppelsallad med avokado och granatäpple
...