You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grillad pizza med färsk basilika, mozzarella och Toscana lax

Grillad pizza med färsk basilika, mozzarella och Toscana lax

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Filé
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Degen:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt 1 tsk salt och olivolja. Tillsätt fullkornsmjöl under omrörning, därefter vetemjöl tills degen känns smidig och inte för kladdig. Knåda degen i ca 5 minuter. Rulla 4-6 bollar och kavla ut dem i lite mjöl, kavla ut på sidorna så att det blir en oval pizza. Grilla pizzan i 3-5 minuter på varje sida eller i 12-15 minuter i ugn i 225°C.


Fyllning:
Tillaga laxen enligt anvisning på förpackningen, antingen på grill eller i ugn. Bred pesto över hela pizzabotten. Skär mozzarella och tomater i skivor och fördela ovanpå. Plocka bitar av den ljumma laxen och fördela över pizzorna. Strö över flingsalt och nymalen peppar och garnera med färsk basilika.

Nästa recept: Liten grönländsk hälleflundra på bakade betor med kikärtor, inlagd rödlök och vattenkrasse
...